2020 év búcsúztató

Kedves tenyésztőtársaink, klubtagok és leendő klubtagok!

Már csak egy nap van hátra ebből a rendhagyó évünkből, így nincs más hátra, minthogy elköszönjünk tőle. Ami jót kaptunk tőle, azt köszönjük, ami nehézséget, problémát, azt próbáljuk a hátunk mögött hagyni.

Szeretném röviden összefoglalni évünket, ami köztünk szólva nem lesz nehéz. Az év elején Nagyatádon rendezhettük meg a soros fajtaklub kiállításunkat, ahol rendre a fajta legkiválóbb galambjait mutattuk be a nagyközönségnek. Köszönet még egyszer Horváth Csaba tenyésztő társunknak, aki a helyi rendező Nagyatádi Kisállattenyésztő Egyesület vezetője is, és köszönet társainak az áldozatos munkáért.

A tavaszi állományok beállítását követően az életünk átrendeződött, jobban, vagy kevésbé, de megéreztük hatását. Csak remélni tudom, hogy nem történt senkivel baj és jó egészségnek örvend mindenki.

A következő nagy programunk szintén megvalósult Szentlőrincen, köszönhető Dávid Zoltán és Kelemen László barátainknak és családtagjainak, akik remek helyet biztosítottak a nyári klub gyűlésünk helyszínéül. Köszönjük még egyszer.

Több tervet szövögettünk, például a Nemzeti Kiállításunkat szerettük volna egyben fajtaklub kiállításként is megrendezni, második klub kiállításként a jól megszokott Kondorosi kiállítást terveztük a tagokkal, vezetőséggel, Gáspár Csabával, a Kondorosi Egyesület elnökével. De megint közbeszólt a járványhelyzet. Minden közösségi rendezvényt el kellett halasztani, így a Nemzeti és Kondorosi kiállításaink is elmaradtak, elmaradnak.

Sikerült a 2. klubhíradót összeraknunk, tartalmasat, de a következőt igyekszünk még alaposabban elkészíteni.

Biztató a sok új név a közösségi oldalakon, mind fiatalok, mind az örök fiatalok köréből. Tagságunk is bővült néhány rajongó, elkötelezett tenyésztővel. Állományunk bővülése szempontjából a börzék felemás megrendezettsége, mozgásunk korlátozottsága határainkon előnyös is lehet a következő év eredményességét nézve.

Egyszóval jobb évben reménykedünk és bizakodásunk adjon erőt a következő év sikeres megvalósításához.

Vezetőségünk nevében is kívánok minden Magyar óriás tenyésztő klubtagunknak, barátunknak jó egészséget, sikeres tenyésztői munkát, békés boldog új évet.

Béla Zoltán
fajtaklub elnök