2022. Fajtaklub kiállítás- Hungexpo

  1. december 9-11.

Magyar óriás fajtaklub kiállítás beszámoló,Budapest Hungexpo B pavilon

Fajtaklubunk nevében Köszönettel tartozunk a szervezőknek ,építőknek ,rendezői munkákat végzőknek áldozatos munkájukért ,valamint azon galamb -és kisállattenyésztő társainknak, akik hozzánk hasonlóan vállalták kedvenceik ,tenyészállataik kiállítását , megmérettetését , és az ezzel járó plusz munkálatokat .

Mi, a Dr.Tussay János Magyar Óriás Fajtaklub úgy határoztunk  még 2022 nyarán, hogy a rendes fajtaklub kiállításunkat Budapesten rendezzük meg ,országunk szívében ,remélve hogy több látogató fogja megcsodálni galambjainkat .A határozott szövetségi iránymutatás is segített ,hogy a fő kiállító helyünk ebben az évben a szövetségi kiállítás helyszíne legyen. A nagytestű alakgalamb szakosztály vezetőnk Szabó Zsolt áldozatos munkájával a nevezések a megfelelő időben leadásra kerültek.  A délvidéken terjedő madárinfluenza ellenére 89 galambot neveztek a klub tagjai és csak klubtagok neveztek magyar óriást a kiállításra. 17 tenyésztőnk vállalta galambjai megmérettetését.  A december 8-i bekosarazást követően még pénteken reggel is érkeztek madarak, sajnos több tenyésztőtől a budapesti csúcsforgalom miatt péntek reggelre maradt a berakás, ami a szoros kiállítói terem zárása miatt is kényelmetlenséget okozott a tenyésztőnek és a galamboknak egyaránt. Számunkra tanulságos volt, fővárosunk közlekedési nehézségeit fokozottan számításba kell venni odautazásaink során a későbbiekben.

A galambok bírálata pénteken reggel kezdődött, két tapasztalt tenyésztőt kértünk föl a szövetségen keresztül a galambjaink bírálatára ,Bencsik Pált és Szijj Dezsőt . A szövetség a jubileumi kiállítás apropójaként vállalta a bírálók ellátását, díjazást, 3 fajtagyőztes díj és 2 szövetségi díj saját költségén való odaítélését. A bírálat eredménye a következő lett:

fiatal fajtagyőztes tojó: Szabó Tibor  (10 .ketrec)

fiatal fajtagyőztes hím: Szabó Tibor (3.)

öreg fajtagyőztes tojó: Tar János (65)

öreg fajtagyőztes hím: Szijj Dezső (49)

legszebb fésűjű galamb: Szabó Tibor (33)

legszebb lábtollú galamb: Kelemen László (23)

Összesen kilenc díjat tudtunk átadni 8 kiváló galamb tenyésztőének, Összesen 21kiválóminősítést elért galamb került a kiállítási ketrecekbe 88 egyedből.

A fajtaklub részéről a díjjak a hollóházi porcelán manufaktúra dísztányérjai és a hozzá készülő oklevelek voltak. Gratulálunk a nyerteseknek, a kiváló eredményt elért galambok tenyésztőinek.

Az MGKSZ részéről Kelemen László fiatal sárga hímgalambja, Nagy Imre Feketebabos galambja és Kelemen László öreg sárga tojó galambja részesültek díjazásban.

Okulásul ajánljuk miden tenyésztő figyelmébe a bírálói lapokon foglaltakat. A kiállítás előkészületeiben végzett munkájáért külön köszönet jár Sebeházi György tenyésztő társunknak, aki a berakodáskor sokat segített, fogadta galambokat.

A kiállítói névsor , Németh György,Kelemen László,Szabó Tibor,Dr.Schaffer Károly,Nagy Imre,Sebeházi György,Oláh Miklós, Bencsik Pál, Szijj Dezső,Miseta Zsolt, Wettstein János, Heiland János,Tar János,Pesei Ferenc,Bándli Zoltán, ifj.Far Sándor,Béla Zoltán.